Linus vann Skogsmaran

Foto: Deca Text & Bild (arkiv)

Vid sidan om terräng SM så har det hänt en del annat också. Linus Wiren vann överlägset (24 minuter!) Skogsmaran i Borås på 2.51,48. Som namnet antyder så är det ju ett traillopp snarare än ett vanligt marathonlopp med mjukt underlag och en otrolig massa höjdmeter. Daniel Parheden var 2:a i halvmaratonklassen med 1.28,53. Det har också varit maratonlopp nere i Växjö under något mindre slitsamma former, den flacka banan kring Växjösjön är förmodligen Sveriges snabbaste. Här deltog Hälle med en liten trupp varav Pontus Albertsson kom främst med en 5:e plats med 2:38,46 och Adam Brandt 6:a med 2:42,12.  Det har också varit det årliga topploppet Hytteplan mila i Norge, vilket i år tyvärr krockade med terräng SM. Men Hälle hade några löpare på plats. Emma Stokeland gladde med den fina tiden 36,38. Att det bara räckte till en 40:e plats säger något om elitbredden i Norge. I herrklassen så kom Gustav Josefinsson 122:a på nya milperset 32,58.