Hälle åtta i SM pokalen !

Foto: Deca Text & Bild

Årets SM pokal är sammanräkning, alltså poängsammanräkningen från årets alla SM tävlingar. Reglerna är 7-5-4-3-2-1 poäng för placeringarna 1-6. I juniorklasserna så delas poängen med två och i ungdomsklasserna med fyra. Lätt som en plätt. Totalt så kom Hälle i år åtta, en plats ner jämfört med ifjol men samtidigt var årets 225 poäng  20 poäng högre än ifjol. Precis som ifjol så gjorde vi en rejäl uppryckning i årets sista SM tävlingen, terränglöpningen där vi var överlägset bäst.  Vår ”most valuable player” var Samraweth Mengsteab som vann hela fem individuella guld över säsongen samt att hon gjorde avgörande insatser i samband med våra två lagguld på terräng SM. På seniorsidan var vi i Hälle på femte plats med 139 poäng, vilket innebar att vi faktiskt placerade oss före Malmö AI. Ser man till antal guldmedaljer på seniorsidan så är vi bäst av alla med 12, ja okej vi delar förstaplatsen med Göteborgsklubbarna Örgryte och Ullevi. Vad som är riktigt glädjande är att vi är 7:e bästa USM förening, och här är det inte bara duktiga långlöpare som plockar poäng utan även sprinters. I juniortabellen hade vi en mer anonym placering (nr.15) vilket får förklaras med många oturliga skador på flera aktiva. Sedan har vi ju ett litet tänk om med i balansräkningen. Tänk om Hälles allra bästa grengrupp haft SM-status? Grenen där Hälle fullständigt dominerar i Sverige. Vad talar jag om då? Jo givetvis OCR. Hade årets RM i OCR haft SM status så hade Hälle plockat ytterligare 65 seniorpoäng. Veteranerna har en egen tabell, där Hälle kom in på en fin 5:e plat med 241p, trots att vi bara hade en enda deltagare med på den avslutande terrängen. Där blir det andra bullar nästa år då terrängen går i Halmstad.