Fyra Hälleaktiva med i Ungdomsfinnkampen

Foto: Deca Text & Bild

Den historiska Finnkampen genomfördes i helgen på ännu mer anrika Stockholm Stadion och sex Hälleaktiva, totalt sett, deltog. Ungdomsfinnkampen som förr var 16 år, men numera är 17, blev tävlingsscenen för fyra av dessa Hälleaktiva. Ungdoms OS medaljören Majken Söderlund Larsson vann 3000m loppet bekvämt på 9,47, sju sekunder före den andra svenska tjejen och halvvarvet före de två finskorna. Majken kan därmed bokföra en fantastisk bansäsong med tre USM guld, Ungdoms-OS brons samt nu också ungdomsfinnkampsseger. Tilde Dahlberg tog ju två sprintsilver på USM och fick nu en reservplats på 200m på ungdomsfinnkampen. En möjlighet som hon förvaltade väl i de fina förhållandena och slutade 2:a och bästa svenska med nya personbästatiden 24,59. Något som också var en pressning av hennes eget klubbrekord.

Foto: Deca Text & Bild

Hälles svenska ungdomsmästarinna på 400m, Nelly Elned, kom 3:a i ett busjämnt lopp på specialdistansen på perstiden 56,42. Perstid innebar även en pressning av hennes eget distriktsrekord. På söndagen gjorde hon också en imponerande 1:a sträcka på 4x400m där hon kanske till och med sprang ännu snabbare. För Nelly var det landslagsdebut. Det var det även för Filip Jonsson som kämpade väl och slutade fyra på 2000m hinder med persnära 6.10. Med i truppen fanns även Benjamin Åberg som ledare för medel-lång.