Dubbelseger för Samuel på Finnkampen

Foto: Deca Text & Bild

Samuel Pihlström har haft en stigande formkurva under de senaste veckorna, något som hans miletid häromveckan i Stirling vittnade om. Finnkampen blev nu hans riktigt stora presentation inför en bredare TV publik. Första dagen vann han en taktisk triumf genom att spurta hem segern på 800m med tiden 1.48,99 före finske favoriten Rinne. Än mer imponerande var han sedan dagen därpå på favoritdistansen 1500m där det gick snabbt, med tanke på att det var ett lopp utan hare. Samuel drog första varvet men parkerade sedan på en femte plats med kort avstånd till täten. Sista 300m avancerade han upp genom hela fältet, rundade i andra led hela täten i kurvan för att sedan dra ifrån med fortsatt kraft i steget på sista rakan. Samuels tid blev så bra som 3.36,06 vilket var en pressning av Uffe Högbergs 49 år gamla finnkampsrekord och dessutom en pressning av Johan Rogestedts distriktsrekord. Tiden för också upp Samuel till en 4:e plats genom tiderna i Sverige. Intressant är att tre av de fyra första tiderna satta i år.