Emy och Petter imponerar ute i Europa

Deca Text & Bild (arkiv)

Mars månad, innan våren riktigt dragit igång i Sverige så är det många av Hälles löpare som sökt sig ut i Europa där landsvägssäsongen redan är igång på allvar. Två som imponerade på Skatås grusåtta förra veckan var Petter Svensson och Emy Thorén, och den här helgen visade de på allvar en ny nivå. Emy Thorén hade sökt sig till den nordspanska Laredo, en turistort vid Biscayabukten, väster om Bilbao. Här arrangerades ett millopp på den internationella WA serien med toppklassresultat över hela linjen, Emy tackade för den fina draghjälpen och klockades i mål för snabba 34,03, personbästa med över minuten. Övriga Hällelöpare som var med i samma lopp var Niklas Wiberg som persade rejält med 31,15 samt Isak Eriksson som klockades för 31,19. I Frankfurt så löpte Petter Svensson halvmaratondistansen på rejält personbästa för honom 1.05,52. Med det så går han han in på tionde plats i Hälles alltime high statistik , puttande ut förre svenske mästaren på distansen Henrik Ahnström . Vissa av Hälles genomtiderna listor är svettiga att ta sig in på!