Lyckat träningsläger i Spanien

Foto: Maria Elned

Delar av sprintgruppen var förra veckan på träningsläger i Santa Pola, Spanien. En lyckad resa som varvade hårda pass med sol och bad. Ett fokus för resan var stafett-träning då vi till helgen har ett F17-lag med på stafett-SM. Under lägret kördes också ett pass tillsammans med den lokala friidrottsklubben i Santa Pola. Ledare på lägret var Josef Åberg och Anders Logg.

Snabba 5000m tider även på Slottskogen

Foto: Deca Text & Bild (arkiv)

Det var inte bara på Stockholms Stadion som det arrangerades 5000m lopp, faktiskt så var det även lopp på Slottskogsvallen, där Hälle hade en kvartett löpare på plats. Emy Thorén slutade 3:a i damklassen med 17.34,39, personbästa med en halvminut och hon förstärkte radikalt sin 10:e plats i all-time high statistiken. I herrloppet kunde vi också notera imponerande förbättringar ifrån tre Hällelöpare. Pontus Albertsson slutade 2:a i loppet med 15.18,34, personbästa med 48s. Trea i loppet kom Isak Eriksson med 15.21,99. Pers med nära 30s. Fyra i loppet var Adam Brandt med 15.54,53. Pers med nära minuten!!

Viktor vann Lilla Göteborgsvarvet

Inte bara Göteborgsvarvet var tillbaka, utan även ungdomsloppet Lilla Göteborgsvarvet som alltid har varit platsen där nya unga talanger först presenterar sig. Ytterligare en Hällelöpare som utnyttjade chansen var 13 årige Viktor Jernberg som överraskande komfortabelt plockade hem pojkklassens 2,4km på goda 7,46. Stort grattis!