Veteran-VM silver till Angelica Kela

Veteran VM inomhus pågår i polska Torun och Hälle är representerade av kastartjejen Angelica Kela som gått fram ett par klasser undervintern. Nu fick hon i viktkastning upp hela 11,89 i en jämn serie och bärgade därmed hem en silvermedalj till sig och Hälle, efter en svårslagen danska.

Bakkman vann i trailpremiären!

Foto: Jacob Zocherman

Stora delar av den svenska traileliten hade sökt sig till skånska Torekov för trailpremiären som för dessa utövare var på rena sprintdistansen 21,4 km, alltså cirka en halvmara. Loppet startade i det exklusiva turistparadiset Torekov och avslutades i tennismetropolen Båstad. Som alla vet så är terrängen här tufft kuperad, även om det inte kan jämföras med Kullen på andra sidan Skälderviken. 450 höjdmeter hade löparna trots allt framför sig, underlaget var dock fast och lättlöpt, till och med ett par kilometer asfalt. I stort sett ingen obanad terrängdel. En som direkt visade på strålande form var Hälles Fredrik Bakkman som segrade med tiden 1.18,22, nära minuten före Sävedalens trailess Jonathan Fridolfsson. En som tagit ett stort steg framåt under vintern är också Per Adam Jägerström som slutade 25:a med 1.33,56 i det 1500m man stora startfältet. På damsidan kom Annelie Johansson 9:a med 1.45,42 i ett startfält som innehöll stora delar av den svenska traileliten.

Lyckat 50-års jubileum för klubben!

Foto: Tobias Åberg

27 mars 1973 grundades Hälle IF i ett pojkrum i en källare i Ljungskile. Hälles ordförande Christian Persson var med redan då och under gårdagen firade Hälle sitt 50-års jubileum i Ljungskile. 125 gäster samlades under högtidliga former på Ljungskile Folkhögskola för trerätters middag, tal, nostalgiska återblickar och hyllningar till SM-medaljörer, landslagsaktiva, ledare och föreningens engagerade. På plats fanns även representanter från våra grannklubbar Stenungssund och Brattås och även flera representanter från Thordénstiftelsen som under åren stöttat, och fortsatt stöttar, Hälles verksamhet med stor efterföljande framgång.

Foto: Tobias Åberg

Vi tackar alla som kom för en mycket trevlig kväll och säger på återseende!

Benjamin ”Årets Ledare” och Majken ”Årets Ungdom”!

Varje år utser Magasin Spring ”Årets Prestationer” inom svensk löpning. Ifjol blev Hälle IF ”Årets Klubb” och vår ordförande Christian Persson ”Årets Eldsjäl”. I år fick vi ytterligare två vinnare när de drygt 9000 rösterna hade räknats. Benjamin Åberg vann ”Årets Ledare” och Majken Söderlund Larsson vann ”Årets Ungdom”.
Benjamins grupp medel-långdistans aktiva har under 2022 skördat stora framgångar i de olika juniorklasserna och på terräng-SM i höstas vann de samtliga lagguld. En av Benjamins aktiva som varit mest framgångsrik är Majken som under under 2022 vann 4 individuella USM-guld och dessutom ytterligare 3 medaljer under året.
Vi gratulerar Benjamin till ”Årets Ledare” och Majken till ”Årets Ungdom”!

Hanna vann Inomhus GM i Växjö

Foto: Deca Text & Bild

Hälle hade fem aktiva på plats när det var dags för Inomhus GM i Växjös friidrottstempel Telekonsult Arena. 14 åriga Hanna Strand hann precis att få av sig skidpjäxorna, och få på spikskorna. Men formen var det inget fel på, hon gled enkelt ifrån hela det övriga fältet i ett sololopp över tävlingsdistansen 1000m. I mål skrevs segertiden till imponerande perset 2.54,35. 14 åriga Noomi Bergman fick inte till det i specialgrenen längd, men däremot så var det fullt godkänt på sprint med en 5:e plats på 60m (8,32) samt en 4:e plats på 200m (27,36). I P14 så noterade Alvin Sjöfält en 6:e plats i längd med 5,01 och i F13 klassen hade vi två mästerskapsdebutanter. Ellen Bernhardsson sprang alla löpdistanser varav en imponerande seger i B-finalen på 800m var bäst. Jämnåriga Julia Björkman slutade 11:a i kula med 9,34.

Veteraner snabbast på vårpremiären del 2

Foto: Deca Text & Bild (arkiv)

Efter strålande skidföre på Solvikingarnas premiärlopp 8km, så var det lite mera normalt vårvintrigt grusmodd när de långa loppen 16km och 32km avgjordes. Det vill säga två respektive 4 varv runt den grusåtta som egentligen lär vara cirka 300m kortare. Låter det krångligt? Strunt samma. På första distansen 16km så hade Hälle ett gott gäng på plats, snabbast var M40 veteranen Daniel Lund som slutade 2:a med tiden 53,26. På 7:e plats kom sedan Gustaf Leonardsson 54,35 och 9:a en annan M40 veteran Johannes Bogren med tiden 55,07. Imponerande tider över lag. På dubbla distansen så blev det en 3:e plats för ytterligare en duktig M40:a nämligen Rickard Bäckström som med tiden 1.49,19 pressade sin fjolårstid.