Tre medaljer på IJSM

Foto: Deca Text & Bild

Årets inomhus JSM arrangerades i Örebro och Hälle deltog givetvis med en skaplig trupp, även om tyvärr ett par givna medaljkandidater på pojksidan saknades. På sprintsidan försvarades Hälles färger av Ellen Schoug. Hennes F19 klass 400m var tufft och lite chansartat då det var fem heat och inte ens alla segrare var garanterade en A-final. Men Ellen vann kontrollerat sitt andraheat på 57,87, vilket var tredje bästa tiden i försöken. I finalen så behöll hon placeringen samt pressade perset någon tiondel till 57,03. En bronsmedalj till Ellen med andra ord.

Foto: Deca Text & Bild

Fjolårets princess of everything Majken Söderlund Larsson var länge osäker på start, efter vinterlägret kämpade hon länge med en luftvägsinfektion och tappade viktiga träningsveckor. Men kurant sedan några veckor så var hon tillbaka och presterade överraskande bra, en silver i ett tajt 1500m lopp med tiden 4.35,93 bara tiondelar från guldet och två sekunder före årets Sverige etta i klassen. Här blev det även en 7:e plats för Agnes Knauer med 4.51,51 och en 8:e plats för rejält persande Lova Malmqvist Sjögren med 4.51,77.

Foto: Deca Text & Bild

Silver blev det även på samma distans i K22 genom Liv Dinis som bakom Saga Provci vann klungspurten och bärgade silvret med 4.40,56. I F19 1500m var det först kvallopp där Ida Kraft gled igenom med 4,42 och säkrade final. Philippa Duffs 4,56 räckte dock tyvärr inte. Finalen blev dock ett utpräglat taktiklopp, lusigt inledningsvis och snabbt på slutet. Ida slutade här 5:a i mål på lite drygt 4,50. På pojksidan blev det till slut bara Hällerepresentation i M22. Här gick både Nisse Bredin och Jonas Magnusson komfortabelt till final. I söndagens final så var det ånyo taktik som gällde och här lyckades Hällegrabbarna olika bra. Jonas kom bort sig lite och slutade femma med 4.02,84. Synd för Jonas, som sprang fem sekunder snabbare på Stora SM. För Nisse gick det bättre, en 4:e plats med nya perstiden 3.58,26.