Sharma och Liv vann Strandjoggen

Foto: Bohusläningen

Årets Strandjogg drog faktiskt ett rekorddeltagande enligt arrangören med runt 850 startande, loppet som en gång invigde den kilometerlånga bryggan som går under den lodräta Hästepallsklippan. .5km loppet är en folkfest, publik utmed banan och stora skaror ute vid målområdet på Gustafsberg. Och så är det ju nationaldagsfirande, glassvåfflor, diplom till alla nya svenska medborgare i kommunen och musikframträdande av någon Idoldeltagare. Folkligt, festligt, fullsatt. Ofta har loppet gått i djungeltemperatur men i år vad det ett skönt svenskt sommarväder med 17 plusgrader och duggregn i luften, den sura, kraftiga motvinden stal dock en del tid i år. Loppet blev en Hälleuppvisning, även om det i år inte var någon självklarhet då Strömstadslegenden Micke Ekvall var på plats. Men Hälles juniorer Sharmarke Ahmed och Nils Bredin hängde med och var snabbare mot slutet än den numera ultrainriktade Ekvall. Segern gick till en mycket pigg Sharmarke på tiden 15,11 före Nisse som hade 15,27. På platserna 4-6 följde sedan Algot Wedberg, Axel Johansson och Peter Velin.

Foto: Bohusläningen

På tjejsidan så blev det en tajt uppgörelse mellan Hälletjejerna Liv Dinis och Hanna Strand, där till sist 20 åriga Liv vann på fina 17,20 före 15 åriga Hanna på 17,24. Imponerande tider i den tuffa vinden. Hanna vann samtidigt F16 klassen. Här kom 13 åriga Molly Ejnell Svensson 6:a.I P16 klassen imponerade 13 årige Rasmus Wallström med en andra plats med 18,11 medan Linus Framme slutade 4:a.