SM silver till Arvid Örn

Foto: Deca Text & Bild

Så var SM på Rimnersvallen äntligen igång med ett för dagen riktigt gynnsamt västkustväder, växlande molnighet och nere på arenan hanterbar vind. Uppe på Rimnersberget i bakgrunden kunde man dock se hur västanvinden rev i ekkronorna. Nere på arenan skyddade dock den nya huvudläktaren väl. På 1500m så var Samuel Pihlström tillbaka efter en tids påtvingad konvalescens åstadkommen av fallolyckan på EM. Nu var han tillbaka med ett lättare stödbandage och gled behändigt igenom försöken på 3,53 utan behöva frigöra alltför mycket adrenalin. Till final på 1500m gick även Ida Kraft med 4.27,13 i en riktig tuff klass. Majken Söderlund Larsson 4.32,18 och Liv Dinis 4.32,58 stod närmast utanför finalen. I Livs fall så var det pers med 6 sekunder trots att hon sprang hela loppet i andra spår. Nils Bredin plockade vidare under dagen en 8:e plats på ett rekordvasst 3000m hinder med 9.13,93. Fredagens Hällelopp var dock herrarnas 10000m, där en stor skara, ofta med maratonlöpare Archibald Casteel i täten arbetade på med 3 min/km fast. På slutet gick det snabbt och inte mindre än fem Hällelöpare var med när tempot höjdes sista kilometern och bäst gick det för en formstark Arvid Öhrn som visserligen fick släppa Samuel Russom sista metrarna men som bärgade ett prestigefyllt silver på perset 29.36,56. På femte plats spurtade Olle Ahlberg in på 29.47,37, på 6:e en smart löpande Sharmarke Ahmed med perset 29.48,30 och på 7:e Petter Svensson 29.52,30. För de bägge senare så var det första gången sub 30. På 16:e plats kom ytterligare en persare Martin Lönnfält med 31.07,85. Lite tyngre gick det då för, Emy Thoren i damernas lopp som slutade med en 7:e plats med 35.35,51.