Anton och Linus vann Bockstenstrailen

Deca Text & Bild (arkiv)

Varbergs traillopp är namngivet efter Sveriges mest kända, anonyma mordoffer nämligen Bockstensmannen, den rödskäggige mannen som på något vis brandar allt som sker i Varberg. Men när det gäller Bockstens Trail run så är det inte bara trams, loppet går bokstavligen över mossen ute i det sjörika Åkullareservatet två mil öster om staden där man 1936 hittade kroppen. Årets lopp blev en stor Hälletriumf med seger på både den 44km långa banan samt på ”sprinten” 11km. På långa banan så var det Hälles svenska ultratrailmästare Anton Gustafsson som vann på tiden 3.11,58, närmast före klubbkompisen Daniel Brännholm 3.24,38. På korta banan så hälsade vi Linus Wiren välkommen tillbaka i matchen efter en skadefylld vinter, seger på 49,34. Linus som bl.a. har SM guld 2018 på 100km på meritlistan.