Legender och ungdomar på Stenshultsrundan

Tävlingen står sig, närmare 300 deltagare, trots minimal marknadsföring och ett läge långt bortom allfartsvägarna. Kanske är det den nya X-trail vågen som letat upp alltings ursprung, det hårdaste terrängloppet utanför US Marine Corps. Stenshultsrundan. Även om många av Hälles elitlöpare befann sig i norska Hönefoss för tävlingar denna dag, så fanns ett 15 tal Hälle löpare på plats. I ungdomsklasserna blev det klassegrar för börderna Andor och Ailo Zackrisson i P8 respektive P10. Tilda Knauer vann övertygande F14 klassen och Algot Wedberg vann P12. Hans seger tid 9,47 på Stenshults tuffa 2,5km bana är mycket bra. På mellanbanan 5km så visade 58 årige Leif Jonsson, fortsatt god kapacitet. Leif som inte bara löpte Stenshultsrundan för 43:e året i obruten rad, han tillhör också den lilla exklusiva gruppen som var med och stiftade Hälle IF 1973.

På 10km så blev det Hällesegrar i såväl M40 klassen genom Erik Framme och i M50 klassen genom Johnny Lidman. Lite extra uppmärksamhet riktar vi också mot att en gammal Hälle-legend, Pekka Saarinen, åter var tillbaka i Hällelinnet efter många års uppehåll. Nu var han 4:a i M55 klassen i sitt första lopp på många år. Pekka tillhör också samma exklusiva grupp av stiftare som Leif Jonsson, dessutom så blev han på 1980-talet Hälles första löparstjärna av hög nationell klass med SM medalj och Bohusläningens bragdmedalj.