Julius vann RM i ultratrail

Julius Strömberg fortsätter att imponera i trailspåren. I skånska Genarp invid Romeleåsen gick årets riksmästerskap i ultratrail, de bjöd på en tufft kuperad 27,5km bana som löptes i två varv. För den som inte känner till begreppet trail så innebär det löpning i närmast opreprerad terräng, ofta med tuff kupering. Servicen är också mycket mindre omfattande utmed banan än vad man är van vid, och löparna bär ofta med sig en sele med vätskebehållare. Julius vann ju de norska mästerskapen i början av sommaren och ställdes nu mot en av Sveriges främsta på området Carl Sörman. Efter första varvet så låg löparna tillsammans men direkt in på andra varvet så drar Julius ifrån och i mål vann han med sju minuter. Hans tid skrevs till 4.16,25, vilket innebar en snittfart av imponerande 4,39/km. Julius Strömberg är 27 år, pluggar i Oslo, men har en mycket lång bakgrund i Hälle. Var duktig terränglöpare redan i ungdomsklasserna, men har först i år fått sitt stora genombrott när han hittat till tävlingsformen trail.