Ny FGP-seger för Samrawit i Varberg – och Linn tillbaka på löparbanan

Foto: Deca Text & Bild

Påskbergsvallen och Varbergs GIF upplevde kanske sin storhetstid på 70 och 80-talen då klubben var en av landets ledande juniorföreningar med stjärnor i vardande som t.ex. Sven Nylander. Samtidigt så var Getabockspelen en av landets största 2-dagars sommartävlingar. Sedan dess har lång tid förflutit men i år så var Varberg tillbaka som arrangörsklubb av ett storevent, nämligen Folksam GP. För Hälles del så kunde vi notera fem glädjande insatser på löparsidan. Benjamin Åberg slutade fyra i en jämn och tajt A-final på 800m med perstiden 1.51,08, näst bäst i Hälle all-time-high. 17 årige Sharmarke Ahmed fortsätter att imponera på medeldistans, denna dag vann han överlägset B-finalen på 1.56,75. 16 åriga Tilda Knauer visade som 4:a i damernas C-final på samma distans att formen är stigande efter en strulig säsongstart, 2.18,82 är bara två sekunder ifrån pers. På damernas 3000 så blev det en ny seger för Samrawith Mengsteab, hon vann ju även i Sollentuna (5000m). Lugnt och kontrollerat så slog hon på nytt Sävedalens Anastasia Denisova, nu på personbästatiden 9.19,45. Glädjande var även att Linn Nilsson var tillbaka i löparskorna, efter stressfraktur och hälsoproblem. Hennes 9.35,74 lovar gott, det är fortfarande sex veckor kvar till SM.