Rapport ifrån fjällmark och myrar

Ultralöparna har haft en intensiv tävlingshelg. Julius Strömberg fortsätter att rada upp segrar, i helgen var han totalt överlägsen i det stora fjällmaratonloppet i Vemdalen. En plats som ligger mellan Klövsjön och Björnrike, bara namnen får att oss förstå att det var noll meter asfalt. Istället en tufft kuperad bana på den i maratonsammnhang unika distansen 45 km. Det var regntunga dalmyrar och tunga fjällstigningar, och i mål så pressade sig Julius under 4 timmar med några sekunder till godo. Snittfart strax över fem minut i den tuffa terrängen imponerar. Lite längre söderut, i Dalarna gick ultravasan 90km av stapeln ett ultratraillopp med superstark internationell konkurrens. Här är sträckan, givetvis, 90km. Precis som ”riktiga” Vasaloppet. Kuperingen är inte speciellt tuff, och underklaget är mestadels grus men den långa distansen kräver ändå sin tribut. Linus Wiren ifrån Hälle hade bara fått vila två veckor efter den tuffa Fjällmaratonveckan i Åre, men levererar ändå ett fint lopp då han blir 6:a med tiden 6.25,15 och snittar på imponerande 4,15 på skogsvägarna. På damsidan representeras Hälle av Sandra Lundqvist som blir 16:e i damklassen med tiden 8.53,50.