Hälle tvåa på Lidingöloppet efter gedigen laginsats

Som tur var så drabbades inte Lidingö av samma ihållande regn som västkusten, i så fall hade det blivit tufft ute i terrängen. Nu var förutsättningarna ganska goda, lite slipprigt men 13-14 grader varmt, syrerik luft och tämligen fast underlag. Standarden på 30km loppet var breddmässigt det bästa på många år. Hälle visade återigen på en stark bredd då vi hade 7 löpare bland de 42 första i mål. Oscar Karlsson tappade lite på slutet men gjorde även i år ett starkt lopp och var bäst av Hällelöparna med en 14:e plats på tiden 1.44,17. Linus Wirén gjorde det motsatta upplägget, vilket är rimligt med tanke på hans bakgrund som ultralöpare. Hans gjorde andra halvan snabbare än den första och rusade upp i fältet till en slutlig 17:e plats 1.47,18. Även 22 årige Olle Ahlberg hade en positiv trend i loppet och slutade 19:e med tiden 1.48,08. En stor positiv överraskning var Anders Bergman som fajtade sig fram till en 28 plats med fina tiden 1.49,19. Mot slutet så passerade han både Anders Grahl (33:a på 1,50) och Daniel Lund (43:a 1.52), vilka hade det lite kämpigare i de avslutande backarna. En som däremot trivdes fint i den krävande Lidingöterrängen var Hälles nye, duktige traillöpare Sven KIlander som plockade 10 placeringar på slutet och slutade 41:a med 1,51. I lagtävlingen så slutade Hälle på en 2:a plats efter Spårvägen men före SK Vidar Oslo. Parallellt med seniorloppet så gick som vanligt även juniorlopp. Formstarke M22 junioren Samuel Fitshumhran gick ut tufft men fick sedan lite problem med magen och slutade 9:a på 52,39 (15km). På 10km distansen så noterade Sharmarke Ahmed en fin 3:e plats i P17 med 34,27 medan Nils Bredin kom 8:a med en tid strax över 36 minuter. Bra var även Tilda Knauer som slutade 9:a i en tuff F17 klass med tiden 42,15.