Linn Nilsson vann Valencia 10 k

Foto: Deca Text & Bild (arkivbild) 

Vid adventstid avgörs det snabba och prestigefyllda Valencia marathon, och samtidigt med detta så arrangeras även ett 10km lopp med gott deltagande. I årets lopp blev det faktiskt världsrekord på herrsidan. På damsidan blev det en duell mellan spanska eller snarare katalanska Marta Gallimany och Hälles Linn Nilsson. Linn som blivit allt starkare under hösten, efter en sommarsäsong som helt försvann i skador. På den flacka banan så gick Marta snabbast i inledningen och hade 10 sekunders ledning vid 5km, men sedan knappade Linn sakta men säkert in spanjorskans ledning och var i mål femton sekunder före. Linns sluttid blev fina 32,53, personbästa med runt 1 minut och vi kan även glädjande notera att andra halvan av loppet gick snabbare än den första. Nu stundar EM i terränglöpning för både Samrawith Mengsteab och Linn Nilsson i Lissabon.