Petra segrade på Växjö 24h och knäckte dröm 20 !

Foto: Deca Text & Bild

Ett återkommande ultralopp är inomhusracet Växjö PRT där 24h loppet givetvis är huvudloppet. Alltså löpning under ett dygn, inomhus på en 370 meter lång bana. Hälles Petra Hurtig passade här på att göra debut på distansen, och gjorde det med oväntad taktisk kyla. Hon inledde med att lägga sig i ett tempo cirka 6,15/km, vilket lockade ett par deltagare att hänga på. Men sakta men säkert så malde Petra ned allt motstånd och efter 8 timmar så var hon ohotad etta i loppet. Halva tiden passerades på cirka 11 mil, sedan kom den dip som brukar komma efter 16 timmar och som ofta brukar handla om energi och sömnbrist, men Petra visade styrka och kom tillbaka in i loppet igen och avslutade med att ha snittat loppet på cirka 7 minuter/km. Hennes 203 317 meter är nytt svenskt årsbästa och för upp henne på topp-75 listan i världen i år.