Hälle tog friidrotten till Kungshamnsvallen!

Hälles duktige veteran sprinter Anders Logg fixade till den tredje delen av Hälle Summer tour, hemma hos honom på Kungshamnsvallen, en av distriktets mer anonyma allvädersbanor. Arenan ligger skyddad i en svacka i det natursköna granitlandskapet invid havet och bjöd på snabba förhållanden för sprinterlöparna. Om tävlingarna på Färgelanda arena var friidrottsdebut alla kategorier, så var tävlingarna på Kungshamnsvallen första tävlingarna sedan allvädersbanorna kommit på plats för 16 år sedan. Precis som i Färgelanda så är det en konstgräsmatta på mitten. I sprintloppen så imponerade 14 åriga Tilda Dahlberg stort, först löpte hon 60m på 7,87, därefter 80m på nya distriktsrekordet 10,11. Dessa lopp gick i lagom, godkänd medvind. Sist så avgjorde hon sprint-trekampen mot Orients Felicia Sjöblom och Hässelbys Caroline Larsson på 100m, vilket löptes i en ganska kraftig motvind, genom att persa på i sammanhanget fantastiska 12,55. En annan topptid som noterades på sprint var 13 åriga Nadira Muminovic 10,91 på 80m, en av landets snabbaste i hennes klass. Man löpte även två 1000m-lopp med fina resultat. Först vann 17 årige Alexander Carlsson herrarnas lopp på utmärkta 2.42,76, före bland annat två duktiga 47 åriga veteraner, Martin Burrows och Erik Framme, vilka båda noterade 2,48.  Vi noterar även 13 årige Samuel Högbloms 3.08,39. I damklassen så drog Tilda Knauer från start, och noterade personbästatiden 3.02,75. Hon drog även med sig 14 åriga Nelly Elned och 13 åriga Ester Strand till fina 3,06, och bara 11 åriga Hanna Strand korsade mållinjen på 3,12. Vi tackar Anders och våra medlemmar ute i Kungshamn för en minnesvärd kväll.