Dubbelseger på Täby Extreme Challenge

Äntligen börjar det dyka upp lite tävlingar även på ultra och trail-fronten. Tuffa Täby extreme challenge (TEC), delades upp i heat, vilket är lite ovanligt när sträckan var 100 miles (16,1 mil) i tuff terräng. Men även om Hälles duktiga ultratjejer Sandra Lundqvist och Charlotte le Fleur sprang olika dagar, så fixade de sammanlagt en dubbelseger på damsidan. Sandra vann med tiden 18h 54,40 före Charlotte 20h 42,08. TEC är ett lopp som normalt går tidigt på våren men i år så blev det av kända skäl senarelagt. Man sprang 14 varv runt en cirka 12km lång bana av blandat utseende, vissa lättare partier på väg och vissa riktigt tuffa terrängavsnitt.  Ytterligare några av Hälles ultra och traillöpare tävlade i helgen på Rya Åsar trail run utanför Borås, ett riktigt tufft 12km traillopp i naturreservatet med samma namn. Här hade man också organiserat loppet i flera heat, och startfälten var rejält elitstarka med många duktiga orienterare på plats. Hälles duktiga 24h tjej Jessica Svärd kom på 11:e plats individuellt men vann också tillsammans med grabbarna Jonathan Jungmalm och Mikael Gottberg lagtävlingen.