Rimners 3k kickade igång säsongen på nytt

Foto: Bohusläningen

Efter en nedstängd coronavinter så var tävlingssäsongen äntligen igång, så smått. Hälle arrangerade en s.k. elittävling på 3000m med inslag av ungdom födda upp till 2005. Det allra vassaste resultatet noterades av Hälles Samrawit Mengsteab som kom direkt ifrån ett tre veckor långt träningsläger i Kenya. Med tiden 8.58,6 så noterade hon svenskt årsbästa samt underskred kvalgränsen till vinterns inomhus EM. På herrsidan löpte ett koppel av Hällegrabbar på snabba tider, allra kvickast var fjolårsfyndet Samuel Pihlström på nya perset 8.09,8 före Anders Grahl som också vid 34 års ålder krossar perset med tiden 8.12,9. Trea var 02:an Sharmarke Ahmed med nya perset 8.26,5 vilket även var nytt prestigefyllt rekord vid Uddevalla Elitidrottsgymnasium. Även Olle Ahlberg (8.28,7), Daniel Cullin (8.33,6) sprang snabbt. I ett påföljande heat så Hälledebuterade 16 årige Adam Sörqvist med att vinna på tiden 9.13,9, vilket faktiskt var nytt klubbrekord direkt i premiären. Ett år yngre Filip Jonsson sprang också snabbt och noterade 9.45,6 i sin debut i det snabba röd-vitrandiga linnet. Vid tävlingar i Göteborg på torsdagskvällen öppnade även Benjamin Åberg sin innesäsong med att springa specialdistansen 800m på 1.52,96.