Den heliga Grahlen glänste på påskafton

Foto: Deca Text & Bild

Kristallklart högtryck, småkall nordlig vind och 7-8 plusgrader. Ganska skapligt löparväder med andra ord när Hälle IF och GFIF arrangerade elitlopp på Skatås klassiska grusåtta, vilken väl i sanningens namn är 7,9km. Men strunt samma, den är lika institutionaliserad som Wimbledon, och då Solvikingarnas traditionella säsongsöppning var inställd så fick Hälle hoppa in och fixa till det. I dagens race så var det flera härliga utropstecken i Hälletruppen. 34 år unge Anders Grahl går från klarhet till klarhet, utan hare så drog han själv fram till seger på lysande 23,12. Han hade till och med kraft att avgöra en spurt mot Ullevis Gabriel Steffensson till sin egen fördel. ”Den tiden indikerar en kapacitet ner mot 29,15 på milen” kommenterar chefscoachen Ulf Friberg.

Foto: Deca Text & Bild

På femte plats kom näst bäste Hällelöpare, Petter Svensson, som med 23,37 visar på att han kan bli årets runner-up i Hälletruppen. När han kom till klubben i höstas ifrån gotländska Roma IF så hade han ett mil-pers på 31,20. Det kommer att pulveriseras i år. Bakom Petter följde Arvid Öhrn med 23,46, Olle Ahlberg 23,55 samt megasensationen Daniel Cullin 23,56. Det är en tid som indikerar en kapacitet som är minuten bättre än perset på 10km. Mustafa Mohammed körde ett kontrollerat s.k pulsbaserat lopp på 24,04 och drog fram Anders Bergman till 24,05. Unge Sharmarke Ahmed blev lite av fartens offer, han ”väggade” mot slutet och gick in på 24,56. På tjejsidan så hade Hälle med 18 åriga Julia Svennblad som fick ta det lite försiktigt utifrån gamla skador, men kom in som 4:a på 29,31.

Foto: Deca Text & Bild

Efter tävlingen så körde ett gäng ett inofficiellt testlopp i samband med träning. Ifrån Hälle kan vi notera M40 veteranen Kalle Wanngård som noterade raska 26,05, vilket indikerar att han kapat en minut på milen sedan i höstas. Ultratrail-specialisten Patrik Lindegårdh var strax bakom med 26,10. 18 årige Axel Johansson noterade 26,39 och var snabbast av ungdomsgänget