Världsklass av Jessica Svärd i ultrapremiären!

Natten innan Hälles 6h lopp på annandagen så bävade vi arrangörer, det var upp emot 20 sekundmeter i stormbyarna. Men på tävlingsdagens morgon så var det bättre, hög klar luft, någon enstaka plusgrad, sur iskall vind på bortre långsidan…men ändå okey. Hälles elittävling 6h hade samlat 8 deltagare och för Hälles del så ställdes framförallt stort intresse på Jessica Svärds säsongsstart. Jessica som löpte på nytt distriktsrekord i höstas med 77 620 meter. Nu fick hon möta kommunens andra stora elitnamn på distansen, nämligen Lina Karlsson ifrån den lätt anonyma föreningen En av tre RC. Duellen kom att vara spännande. Först drog Jessica iväg i mycket snabb fart, maratondistansen passerade hon på 3,05 och ledde då med hela 9 minuter gentemot Lina. På slutet så skulle dock Lina göra en stark upphämtning och i mål skiljde det knappt 2km dem emellan. Jessica gjorde en mycket stark insats, det var kallt, blåsigt och långa perioder så hade hon ingen egentlig draghjälp, ändå trycker hon på med 4,50/km-fart sista timman och når upp till 79 225 meter. Bara någon kilometer ifrån det svenska rekordet. Givetvis distrikts och klubbrekord. Det här öppnar helt klart för en kapacitet på sub. 8 timmar på 100km i sommar. Även Lina Karlssons 77 365 meter håller absolut toppklass.

Herrklassen vanns av IK Akeles Mattias Wellermark på strax under 80km, medan Hälle debutanten Anders Dahlgren gjorde en imponerande insats genom att kämpa sig fram till 76 690 meter.