Tre klassegrar av fyra möjliga på Friskusloppet

Då var vi äntligen igång även med långloppen, platsen var den flacka strandpromenaden mellan fästningen och gamla kustsanatoriet i Varberg. Första långloppet på nära två år som inte arrangerats inne på avspärrat område, en eloge till arrangören FK Friskus som fixade till ett lopp med dagens regler, som trots allt tillåter 150 deltagare. Att vädret var så blåsigt att vågorna brakade in ett par meter höga mot Hallandskusten betydde mindre, det goda humöret gick att ta på. Men det är klart att en snittvind på runt 10 m/s påverkar, även om hälften gick i medvind och hälften i motvind. Hälle IF hade närmare 20 löpare på plats vilka gjorde mycket bra ifrån sig, vi vann hela tre klassegrar av fyra möjliga.

Moa Enmark debuterade för Hälle och gjorde det med besked, seger på fina 35,35 imponerar stort på den kontrollmätta banan. Vad kan det inte bli under mer neutrala vindförhållanden? Sexa i damklassen var en annan Hälledebutant, K50 tjejen Katarina Åström som noterade i sammanhanget imponerande 39,28 och 8:a Karin Gustavsson med tiden 40,34. På herrsidan dominerade IFK Göteborgs starka orienterare, men Hälle hade många grabbar som gjorde väl ifrån sig där bakom; Robert Alexandersson kom främst med en 7:e plats på 32,55, Jakob Böhm var 8:a med 33,15 och på 10:e plats Daniel Parheden med 33,26. Till sist så blev det även Hällesegrar på de bägge 5km klasserna. Michelle Schnellbacher vann damernas på fina 17,48 bara två sekunder bakom Hälles herrsegrare Andreas Schöndell, 17,46.