Snabba 3000m lopp i Rimnershallen

Foto: Tobias Åberg

På måndagskvällen under mellandagsveckan så bjöd Hälle på 3000m lopp i Rimnershallen med prominent deltagande. Anders Grahl körde som hare ett tufft intervallpass, då han var farthållare i bägge heaten. I första loppet så var det beställt strax under 4 minuter på första 1500m, vilket levererades och i rygg hade han Stenungsunds Johan Rogestedt och Hälles Samuel Pihlström. På sista kilometern var Johan lite för stark för Samuel, och Johan gick som segrare i mål på 7.58,2. Person-bästa inomhus och nytt hallrekord. Samuel satte också han inomhuspers med 8.06,8. Bakom dessa bägge så var det flera andra Hällelöpare som också sprang snabbt; Olle Ahlberg kapade nästan tio sekunder på sitt inomhuspers när han sprang på 8.17,2. Sharmarke Ahmed kapade med 8.25,5 en sekund på gamla perset. Det stora utropstecknet i Hällelinnet var dock 22 årige Felix Axelsson som näst intill i sitt livs första banlopp noterade 8.28,9. Oerhört imponerande. Även Petter Svensson imponerade stort med tiden 8.31,8, vilket var totalpers för hans del.

Foto: Tobias Åberg

I B-finalen så fick vi för första gången i Hällelinnet se Sebastian Ljungdahl, en av landets allra främsta traillöpare, göra bandebut. Och med positiva splits, alltså en snabb avslutning, så noterade han 8.44,3. Där bakom var det personbästa även för Benjamin Åberg med 9.11,2 och Jonathan Jungmalm med 9.59,8. Två tjejer deltog också, Julia Svennblad körde igenom loppet på 9.58,3 och Tilda Knauer låg runt perstiden med sina 10.20,9.