Musse uttagen till EM i maraton!

Foto: Deca Text & Bild

I den första uttagningen till sommarens mästerskap så är Hälles Mustafa Mohammed uttagen till att springa EM i maraton. 2022 blir ett komprimerat år där VM kommer att arrangeras i juli månad i amerikanska Eugene, och EM kommer att arrangeras i augusti i tyska München. Faktum är att det var EM i München även 2002, för jämnt tjugo år sedan. Musse var aktuell även den gången men fick stå över på grund av skada. Sin stora mästerskapsdebut fick han göra året därpå i Paris på VM Det är 19 år sedan. I München 2002 deltog istället ifrån Hälle Joakim Johansson på 5000m.

Joakim Johansson, som senast det begav sig sprang EM i München

Lägger man till Junior-EM så gjorde Musse sin storinternationella debut 1998 med att ta silver på 10000m i slovenska Ljubljana. Då var Daniel Ståhl 6 år, Andreas Kramer 1 år och Armand Duplantis ännu inte född!  Musse som fyller 43 i mars har haft en sagolik karriär. Det finns 43 åringar som tävlat på EM förr, men ingen som tävlat kontinuerligt på toppinternationell nivå i 24 år. Hans uttagning bygger främst på de 2,11 han löpte på i Holland förra våren. Musse – hemsidesredaktionen bockar och gratulerar till uttagningen.