Sharmarke chock i Valencia – 29,43 !!

Foto: Deca Text & Bild (arkivbild) 

Ett dussin aktiva har varit på träningsläger i södra Spanien över nyår och trettondagen, på sön dagen valde några att bila upp till Valencia och springa Valencia 10k. Gatorna i Valencia börjar bli smått mytomspunna, här arrangeras årligen flera storlopp på olika distanser och alltid med mycket goda resultat. Schysst svenskt vårväder, lagom varmt, viss vind och som alltid fina startfält för breddeliten. Hälles duktige 20 åring Sharmarke Ahmed visade med eftertryck att han tagit ytterligare ett steg i utvecklingen genom att persa på fantastiska 29,43 efter ett mycket klokt upplagt lopp, med två jämnsnabba halvmilar. Det var pers med i runda tal en minut för ”Sharma”. Inte långt bakom kom ett år äldre Samuel Pihlström som med tiden 29,52 visar styrka på även uthållighet, Samuels tävlingsdistans är ju annars normalt 1500m. Samuel låg jämnt med Sharmarke efter första halvan, men fick släppa några meter på slutet.  Där bakom så persade Petter Svensson med 30,36, och Samuel Ljungdahl går från klarhet till klarhet genom att notera 30,42 i ett jämnt lopp. Sebastians specialdistans är normalt ultratrail, dvs 5 mil och uppåt i tuff terräng!