Första helgen i full frihet när hallsäsongen rullade vidare

På onsdagen avslutades restriktionerna och i friidrottshallarna kunde man ställa undan avspärrningsbanden, plocka ner varnande skyltar och covidpassen-vakterna drog av sig visiren och öppnade dörrarna mot vårvintern. I Rimnershallen arrangerades TFIK Inne, alltså Trollhättans innetävling med enkel indelning, seniorer samt 11-års klass. Ifrån Hälle så kunde vi notera flera goda resultat, så som 16 åriga Adela Riquelme som vann 60m på 8,20 och var 2:a på 200m med  nya perset 26,44. 14 åriga Sophie Gisaeus pressade sitt pers till 27,56 och återtog femteplatsen på Sverigelistan. 16 årige Leo Bergman var 2:a på 60m bakom coachen Josef Åberg (7,44) och vann längdhopp på 6,02. I Göteborg kördes ytterligare en Bannister-tävling där Benjamin Åberg vann sitt 400m lopp på 50,71 efter att ha fått öda lite för mycket kraft genom att passera löpare på andra varvet. 18 årige Jonas Magnusson persade rejält när han kom 4:a på herrarnas 1500m med 4.03,73.