Julia tog brons på ISM

I helgen som gick arrangerades Inomhus-SM i friidrott i Växjös fina Telekonsult Arena. Hälle kom med en decimerad trupp efter sjukdom bland flera toppaktiva men utfallet var gott bland de tävlande. Bäst lyckades snart 19 åriga Julia Svennblad som först sprang 800m på lördagen där hon blev femma i ett stökigt finallopp och bara någon timme senare avancerade till final på 1500m. Väl i finalen på 1500m sprang Julia taktiskt smart, låg fyra hela loppet tills det var 250m kvar. Då la hon in en högre växel och drog ifrån tjejerna bakom och tog hem bronset. Hennes första individuella seniormedalj!
Samuel Pihlström var länge en het medaljkandidat i männens 1500m med efter att ha gjort det stora dragjobbet i finalen fick han på slutet se sig passerad av 3 löpare och slutade på en snöplig fjärdeplats. Vi hade ytterligare två löpare på plats. Petter Svensson slutade på 13:e plats på 3000m med 8.30,42 och Tilda Knauer sprang försök på 1500m men gick inte vidare till final.