Sebastian och Patrik klara för EM traillöpning

Det blir två Hällelöpare med i den lilla svenska truppen till EM traillöpning på vulkanön La Palma, en av de mindre öarna i Kanarieöarna. Det rör sig om Sebastian Ljungdahl, som vann ett tung internationellt lopp på grannön Gran Canaria tidigare i år, samt årets svenske mästare Patrik Lindegård. Distansen är 46 km, men La Palmas terräng kan bli tuff. Ön är mindre än Orust men innehåller en vulkan som är högre än Kebnekajse, denna vulkan hade ett tre månader långt utbrott förra hösten då den begravde en av de små städerna på ön. Tänk er Frodo uppför Domedagsberget i Sagan om ringen och ni får en uppfattning om utmaningarna som kan vänta. Vädret skall däremot inte bli något stort problem, ganska typiskt svenskt sommarväder med drygt 20 grader, växlande molnighet och risk för regn. Risk för vulkanutbrott är ju dock lite mera ovanligt i Sverige. Vi håller tummarna för våra rödvit-randiga skyrunners.