En midsommarnattsdröm på Stenkullen

Arenasäsongen rullar på med lokala tävlingar här och där, VG-region är ju väl försörjda med allvädersbanor utomhus. På onsdagskvällen arrangerade Lerum Friidrott sina årliga tävlingar på Stenkullens IP, En arena i utkanterna av den expansiva kommunen. Tävlingens namn är En midsommarnattsdröm, vilket givetvis är en passning till William Shakespears extremt komplicerade komedi om ett stundande bröllop i Athén. Enda kopplingen till tävlingarna förutom tiden på året är möjligen rollfiguren Nick Bottoms berömda citat ”Take pains. Be perfect”, vilket omedelbart för oss in på 400m löpning. Benjamin Åberg gjorde ett nytt starkt 400m lopp på dessa tävlingar och vann på nya personbästatiden 49,38. En tid som för honom upp till en 4:e plats på Hälles alltime high lista, framför finns nu bara landslagsmännen Eric Johansson, Martin Burrows och Rizak Dirshe. 17 åriga Ellen Schoug vann på tjejsidan den något kortare distansen 300m med personbästatiden 40,54. 15 åriga Agnes Knauer lyfte sig på 800m och vann med tiden 2.24,09.

Men största lyftet bestod nog Emy Thorén oss med när hon vann 5000m och sänkte sig till 17.00,65, vilket lyfter henne till en 6:e plats till Hälles alltime high statistik. Rejält pers var det även för traillöparen Gustav Josefinsson som noterade 16.11,20 på samma distans. Katarina Åström noterade sig för fina 19.06,17 vilket var en putsning med nära halvminuten av hennes K50 distriktsrekord. Strax bakom kom också K35 tjejen Karin Horkeby med tiden 19.10,74. Det kan i sammanhanget också noteras en seger ifrån Vätterspelen i Jönköping där Arvid Örn vann 800m på 1.58,55, det kan noteras att det var ett sololopp utan hare och där medtävlarna knappt kommit in på upploppet då Arvid gick i mål. Så där finns nog mer kapacitet.