Tre Hälleaktiva på EM i München

Hälle hade tre löpare med på EM i friidrott som förra veckan gick av stapeln i tyska München. Först ut var herrarnas maratonlopp, vilket hade den tuffa starttiden halv tolv på förmiddagen. Varmt och svettigt med andra ord, trots detta så blev det ett högklassigt lopp med elva löpare mellan 2:10 – 2:13. Bland annat så hade Israel snabbt och effektivt fått ihop ett segrande lag, alla löparna hade bakgrund i Etiopien/Eritrea. För Hälles del så gick det si så där. Hatten av för 43 årige kämpen Mustafa Mohammed som noterade imponerande 2.19,52. Resultatet räckte dock bara till en 45:e plats. Musse var inte med i senaste München EM 2002, men han vann faktiskt sitt första Göteborgsvarv det året. För 20 år sedan! För Samuel Tsegay så slutade loppet efter 15km då han gick av, synd med tanke på att han då fanns med i ledarklungan.  Unge Samuel Pihlström är fortfarande är junior och vann i år sitt första senior-SM guld när han spurtade ner övrigt motstånd på 1500m i Norrköping. Nu var motståndet betydligt tuffare men en orädd Pihlström var inte långt ifrån att gå vidare. Med den blivande mästaren Jakob Ingebrigtsen i sitt försöksheat gjorde ”Pilen” en frisk satsning med varvet kvar och sprang in som 8:a i sitt heat på goda 3.40,70 efter en långsam inledning. Tillslut krävdes dryga sekunden bättre för vidare avancemang.