Storlopp av 17-årige Algot i Sverigekläder!

Några mil nordväst om Venedig arrangeras varje år en U20-landskamp i landsvägslöpning för Europas bästa juniorlöpare. Tävlingen går av stapeln i det lilla samhället Oderzo på en snabb varvbana av asfalt/kullersten och kan närmast beskrivas som U20-EM i landsvägslöpning. Killarna springer 10km och tjejerna 5kg och förutom en individuell tävling är det också en lagtävling där de 3 bästa tiderna från respektive land slås ihop. Sverige har deltagit med stora framgångar tidigare år och även då med deltagare från Hälle. Så också i år. Från Hälle var nu Jonas Magnusson och Algot Wedberg uttagna till det svenska laget. För Algot var det landslagsdebut och vilken debut det blev. Algot öppnade klokt när många andra rusade och tog sen några placeringar på andra halvan. I mål sprang 17-åringen in på lysande 32.17, personbästa med nära minuten och en fin 21:a plats i den hårda konkurrensen. Noterbart är att Algot har 2 år kvar i åldersklassen.

Ett år äldre Jonas kommer från en mycket fin bansäsong och hann väl inte riktigt ställa om och träna inför, den för honom, långa sträckan 10km. Men, Jonas sprang rutinerat och klokt och noterade goda 33.45 vilket är en putsning av personbästat med drygt 15 sekunder.