Samuel Fitsumbrhan vann Hässelbyloppet !!

Foto: Max Svedberg

På andra söndagen i oktober, tacksägelsedagen, så avgjordes Hässelbyloppet i Stockholm Västerort. Starten i Hässelby Strand, sedan en flack men småknixig bana genom Vällingby och så målet vid hiphop-clustret Hässelbygård. Loppet är ett av de mest prestigefyllda milloppen i Sverige och startfältet visade upp stora delar av Stockholmseliten, samt givetvis då Hällehoppet Samuel Fitsumbrhan. Efter segern i Kretsloppet i Borås så är definitivt Samuels rating i stigande, den spurtstarke 23 åringen ifrån Hälle visar tveklöst en stigande höstform. Dagens lopp gick i 30 minuters fart och Samuel hade god koll på tätklungan. Snabbe Kalle Berglund fick släppa och mot slutet så var det maratonlöparna Adhanom Abraha och Archie Casteel som stod för främsta motståndet. På upploppet inne på Hässelby IP var Samuel överlägsen och spurtade in på starka 29,52, sju sekunder före Adhanom, superveteranen (45 år) som åter tog sig under 30 minuter. I övrigt under helgen så har det varit prestigetunga Rya åsar traillopp i Borås där vårt OCR ess Martin Bäckström visade att han är konkurrenskraftig även utan monkeybars eller ramper i vägen, här slutade han 5:a i tuff konkurrens  i herrklassen med 52,21 på den långa banan. Samma placering blev det även för Annelie Johansson i damklassen. Daniel Parheden gjorde en bedrift i det tysta på lördagen, först så vann han korta (5km) banan på Rya och sedan några timmar senare så blir han 5:a i Alingsås citylopp Running Light 10km med tiden 33:31. I samma lopp var Daniel Lund bäste manlige Hällelöpare med 32:46. Men allra bästa Hälleplacering i potatis-staden tog Michelle Schnellbacher som slutade 2:a i damernas lopp med tiden 37:03. I 5km-loppet kom Tobias Jäger 3:a med 15:48.