Många snabba maratontider i Valencia

Foto: Deca Text & Bild

Valencia har ju blivit et långlöpar Mecka, här arrangerar man under vinterhalvåret världsklasslopp på såväl maraton som halvmaraton och 10km. Först ut nu var helmaran och Hälle var på plats med en stark trupp. Även om klubbens etta Samuel Tsegay gick av efter bara någon mil så blev det många individuellt goda resultat att notera i klubblistorna. Tony Hatefnejad pressade sitt pers med en minut till fina 2.27,20. Arez Mohideen sprang sitt andra maratonlopp på kort tid, och han gjorde det bra. Med tiden 2.30,33 pressade han sitt pers med över fem minuter. Det samma gjorde Pontus Albertsson som bara var halvminuten efter Arez (2.30,51). Gustav Leonardsson debuterade med äran för Hälle med att springa på 2.30,59. Johannes Bogren kom i mål på 2.34,29 och Anders Bergman maratondebuterade med 2.36,27.