Imponerande lopp av Majken !

Foto: Deca Text & Bild

Hälle arrangerade idag mellandagstävlingar i Rimnershallen med ett 3000m lopp i fokus. Herrklassen vanns av Hälles Pontus Albertsson på 8.56,50 efter positiva splittar, alltså en snabb avslutning. Men den stora uppmärksamheten kom att kretsa kring 15 åriga Hälletjejen Majken Söderlund Larsson som startade upp med 3,12 på första kilometern, följde upp med 3,11 på den andra och sedan makalöst imponerande 3,09 på den sista och totalt 9.32,21. Endast Meraf Bahta, Samrawit Mengsteab, Linn Nilsson och Jenny Framme har sprungit snabbare i klubbhistorien. Dessa fyra har det gemensamma att de vunnit Stora SM, en eller flera gånger. Bakom Majken så fick vår U-landslagstjej ifrån i höstas Ida Kraft en positiv resa. Efter en lite långsam inledning så springer hon starkt på slutet och snuddade med 10.04,61 vid sitt personbästa.

Foto: Deca Text & Bild

Två av Hälles duktiga ungdomssprinters inledde också innesäsongen starkt. Först sprang 16 årige Leo Bergman 200m på inneperset 22,94. Leo som tog medaljer i somras på USM både på 200m och 400m har startat innesäsongen bra. Detta gäller kanske i än högre grad för jämnåriga Nelly Elned som USM guld förra vintern på 400m. Nu vann hon 200m efter en imponerande löpning på jätteperset 26,02. Lägg till att hon för en månad sedan sprang 600m på 1,33 så känns det som Nelly har något spännande på gång på 400m.