Tilde och Hanna grensegrare när Bohuslän-Halland vann distriktsmatchen!

Inomhusdistriktsmatchen är en institution som, med undantag för något år under pandemin, genomförts i närmare 40 år. Från början var det bara Östfold mot Bohuslän-Dal, sedan har det utvecklats. I år var det fem lag som kom till start i den norska ”nationalarenan” i Baerum strax utanför Oslo. Det var som vanligt starka Oslo, dessutom flerfaldiga vinnarna ifrån Akershus, dessutom ett gemensamt Öst och Vestfold. Och ifrån Sverige så deltog det nya Västsvenska Friidrottsförbundet, med ett gemensamt Bohuslän/Halland samt ett lag ifrån Västergötland. Kombilaget Bohuslän och Halland visade sig vara en matchmake in heaven, då hallänningarna främst hade starka pojkar 13 år, där Bohuslän annars skulle varit tunna. Bohuslän/Halland kom faktiskt att vara i ledningen under i stort sett hela matchen, ett tag med hela 70 poäng. Till slut stannade marginalen till Akershus på 11 poäng. Vår första seger under innevarande millenium. Och man skall veta att konkurrensen är tuff, Hälle hade 18 aktiva på plats som alla gjorde fina poänggivande insatser för laget. Segrar blev det för Tilde Dahlberg i F17 längdhopp och Hanna Strand F15 1000m.

Tilde bjöd på en imponerande hoppning där hon ökade hela tiden, tills hon i sista omgången klippte till med 5,67 med hela plankan kvar. Innan dess hade hon också varit tvåa på 60m med 7,87. 14 åriga Hanna imponerade stort då hon lätt drog iväg ifrån det övriga fältet, in-ledningsvis i ett ”runt 3minuters tempo”, men som sedan på de två sista varven ökade farten och gick  i mål på fina 2.56,73. Hälle tog också två ytterligare andraplatser, den ena togs av Nelly Elned i F17 som gjorde ett lysande 200m-lopp på den svårlöpta 6:e banan och persade med 25,77. Under vintern så har nu Nelly pressat sitt personbästa med närmare en sekund. Tvåa på 200m var även i P17 klassen Leo Bergman som nu pressade sitt personbästa ner till 22,55, detta en halvtimma efter att ha varit 3:a på 60m med 7,26. Även detta personbästa. Lillasyster Noomi Bergman tog en 4:e plats i F15 längd med 4,82 och Agnes Knauer gladde stort i F17 klassen med att också bli 4:a på nya personbästatiden 4.57,24, tre sekunder före Ester Strand som blev 5:a. En som fick med sig hela tre personbästaresultat var 14 årige Alvin Sjöfält, allra bäst i längd där han blev 5:a med 5,20. En annan 09:a som imponerade med en femte plats Victor Jernberg som i ett väl avvägt 1000m lopp persade med 3.06,98, en halv sekund före klubbkompisen Alvin Mether som kom 6:a.

Foto: Deca Text & Bild (arkiv)

Sexa i P17 höjd blev Anton Andersson som med 1,70 var nära sitt färska personbästa. I 13 års klasserna hade Hälle inte så många deltagare men 12 åriga Ellen Bernhardsson gick in på en fin 5:e plats på 800m med tiden 2.48,55, en rejäl pressning av perset.