Trail, landsväg och bana – Hällelöpare håller sig framme

De senaste veckorna har sannerligen bjudit på det mesta i väderväg, allt ifrån snökaos till vårvärme, allt ifrån halv storm till  fika i trädgården i solglasögon. Edsvidsledens mycket speciella trailbana 14km som arrangeras i Trollhättan på bergsidorna i Götaälvsravinen är en speciell utmaning med halvt halsbrytande spiraltrappor som löparna kämpar sig uppför och dödsföraktande rusar utför bjöd på Hälleseger i form av Julius Strömberg som imponerande vann herrklassen i väta och lera med tiden 57,24. Julius som vann RM i ultratrailen 2019, vann även ifjol här i Trollhättan men då en dubbelt så lång distans. På landsväg så noterar vi seger Simlångsdalens halvmara för Hälledebuterande Olle Dahlberg med tiden 1.13,01 och en andraplats för Anders Grahl i det första av Göteborgsvarvets 10km lopp, vilket arrangerades i Jönköping. Anders tid 31,04 lovar mycket gott. En Hällelöpare som tagit ett stort steg framåt under vintern är Jacob Böhm som slutade 6:a på nya perstiden 31,33. Till sist så uppmärksammar vi även ett resultat borta ifrån High Point, North Carolina där 20 årige Viktor Idhammar sprungit 5000m på fina 14.20,16.