Karin, Adam och den flitige Bakkman glänser i veckan svep

Maj månad är ett formidabelt fyrverkeri av tävlingar av alla de slag. Uppe i den forna residensstaden Mariestad arrangerades traditionsenliga 10km loppet Springtime, en lustig ordlek som bygger på att det engelska ordet för vår på svenska betyder just….ja springa. Överlägsen Hälleseger blev det under alla omständigheter genom Adam Brand på lite drygt 33 minuter. Nästa nedslag gör vi i de mörka Kolmårdsskogarna där veckans bästa traillopp avgjordes. Som ofta så blev det en duell mellan Sävedalens Jonatan Fridolfsson och Hälles Fredrik Bakkman, denna gång fick Fredrik sträcka vapen och nöja sig med en andra plats. Tiden 1.24,04 på den 22km långa banan, med rejält många höjdmeter känns ändå helt okey. Okey årsdebut även av Annelie Johansson som slutar 7:a i damklassen med 1,47. Men veckans riktiga smällkaramell var Karin Abrahamssons årsdebut i OCR cirkusen. Det var på stortävlingen Malmö toughest som hon vann med hela 10 minuter. Formen ser ut att vara mycket god inför stundande EM i Budapest.