Dubbelseger för Hälle i Trollhättans marathonstafett

Klassiska Marathonstafetten  i Trollhättan har ändrat skepnad under årens lopp. Ifrån gamla Knorretorpet till skidstugan, ifrån massevent med över 100 lag till ett något mindre format, och nu så har man även gått ifrån 18 varv runt elljusspåret till hälften. Ur led är tiden, men som oftast trevligt väder och doften av grillad korv som stiger upp mot tallkronorna. De 9 sträckorna löptes på en 2,3km lång kuperad skogsslinga. Ett lag kan bestå av allt från en löpare till 9 löpare. Man delar helt enkelt upp sträckorna i laget beroende på hur många man är. Lika traditionell som själva stafetten är, ja lika traditionellt är det med Hällesegrar. Så även i år.
Ungdomsklassen vanns i överlägsen stil genom Linus Framme, Alvin Mether, Ester Strand, Lova Malmqvist Sjögren, Hanna Strand och Rasmus Wallström.
Även i seniorklassen blev det Hälleseger genom Algot Wedberg, Nazir Rezai och Axel Johansson som fick springa 3 sträckor var, tiden stannade här på 69,02 och segern skrevs till ett par minuter före Vänersborgs AIK.