EM guld och EM brons – Hälles OCR atleter lyfte sig i lagtävlingen

Till årets EM i ungerska Tata hade Hälle fyra landslagsaktiva på plats, och dessutom ytterligare ett par deltagare som tävlade i ett parallellt veteran EM. Det svenska landslaget som till hälften bestod av Hälle aktiva åkte ned till Tata med vissa förhoppningar men de inledande två tävlingsdagarna blev en besvikelse. Vädret var regnigt och banan och hindren lades om i sista stund. Individuellt blev Hälles och Sveriges bästa resultat en 11:e plats för Karin Abrahamsson i distansloppet. Men på sista dagens lagtävlingen, då jäklar var det ett annat Sverige som kom ut till start.

I damernas lagtävling så utgjordes det svenska laget av Hälletjejerna Sara Bäckström och Karina Abrahamsson tillsammans med Eskilstunas Malin Dahlbäck. Lagen gick ut enskilt med tidslucka, som det förr var i skidåkning, och det var spännande värre innan alla kommit i mål. Sara Bäckström tog den tredje sträckan och korsade målet som 3:a, vilket gav en brons till Sverige, med bara tio sekunder upp till tvåan Polen. Herrarna koncentrerade sig på Mix tävlingen, där Hällekillarna Tobias Jäger och Martin Bäckström flankerades av Örebrotjejen Siri Englund. Det här laget kom att vara än mer framgångsrikt och kom mycket glädjande att vinna med trygg marginal till tvåan Litauen och nära minuten till trean Norge.