Ljungskile blev polkagrisrandigt för en dag – Ljungskileslingan

Ljungskile är naturligtvis alltid polkagrisrandigt så där i symbolisk bemärkelse, men rent visuellt så är det på Ljungskiledagen som de rödvit-randiga flaggorna smattrar i vinden, det är då beachflaggorna vajar och den stora Hälleportalen står uppställd på bygatan, som en romersk triumfbåge vid Forum Romanum. Som vanligt inleddes tävlingarna med en-kilometersloppen för 12 åringarna. Först plockades tjejloppet hem av lovande Hälletjejen Lovisa Qvarfort på 3,42. Därefter så rusade en annan duktig 12 åring, från Hälle, Rasmus Wallström in på tangerat banrekord 3,11. Det saknas inte ungdomstalanger i vår stolta förening. Därefter så var det huvudloppen med start och mål nere i hamnen. Det skall sägas att temperaturen låg runt 30-strecket men vinden var bara så där svagt svalkande och delar av banan befann sig i skugga, så resultaten blev ändå ganska raska av de många Hällelöparna som var på plats. Juniorernas 5km lopp vanns på flicksidan av Lova Malmqvist Sjögren med tiden 20,33 och på pojksidan imponerade 15 årige Linus Framme stort med tiden 16,32, närmast före 12 årige Rasmus Wallström som gjorde ytterligare ett lopp, nu på imponerande 17,32. Det skall sägas att det var nära 90 minuters vila mellan loppen. Seniorernas femma vanns på damsidan av Philippa Duff på 18,21 och på dubbla sträckan så vann bland tjejerna Maria Larsson på imponerande 35,49, närmast före Emy Thoren 36,42 och EM brons-medaljören i OCR Sara Bäckström som gick i mål på 40,37. Bland herrarna så imponerade Isak Eriksson med en sololöpning på 31,21, därefter kom EM guldmedaljören i OCR, Martin Bäckström 33,02 och Oliver Thorsson 34,10. Både herrarnas och damernas segertider på långa banan var rekord på Ljungskileslingan.

Resultat Ljungskileslingan 2023