Hanna Strand vann dubbelt på Götalandsmästerskapen

Foto: Deca Text & Bild

Götalandsmästerskapen fortsatte på söndagen, och dagens Hälleaktiv på arenan var inte oväntat 14 åriga Hanna Strand som förra helgen starkt bidrag till Hälles segrar på stafett SM för seniorer på 4x800m och 3x1500m. Hanna inledde dagen med seger på 800m med nya personbästatiden 2.15,66, vilket också var en pressning med drygt två sekunder av Nelly Elneds klubbrekord i klassen. Hannas taktik var att grilla motståndarna från start, första varvet på snabba 65 sekunder och med halva varvet kvar så kom hon loss och kunde ohotad gå segrande i mål. Efter några timmars vila så var det dags för favoritsträckan 2000m där hon körde samma taktik , här släppte dock motståndarna tidigare och utan behöva att plocka den allra sista reserven av kraft så kunde hon vinna på 6.24,02, nära halvminuten före tvåan i tävlingen. Noomi Bergman följde upp gårdagens brons på 80m med ett nytt brons på 300m. Förutsättningarna på 300m var tuffa med en ganska stark motvind på första rakan, vilket gjorde att löparna tidigt drog på sig mjölksyra. I en tät sluggermatch på slutet så lyckades Noomi med en elegant målfällning ta hem bronset med några få hundradelar. Tid 44,47. Brons blev det även för 13 åriga Julia Björkman som i sin första kulstöt fick upp 12,45, vilket gav henne sin första mästerskapsmedalj. Med på söndagen var även Ellen Bernhardsson som slutade 18:e i ett stort startfält på F13 600m med tiden 1.55,78.