Trail i strålande höstväder på Norra Fjället

Under ledning av Tåve Jernmark och Martin Burrows så arrangerade Hälle en trailtävling uppe på Norra Fjället, där nästa års trail SM kort bana skall genomföras. Dagens tävling hade lite mer inriktning på bredd/motion och ett drygt hundratal löpare fick en fin dag ute på Bredfjället. Två banor erbjöds av eminente banläggaren Henrik Klevljung, en längre, 16km, som efter runda uppe på Bredfjället gick ner och rundade den stora Skarsjön. Men det fanns också en kortare 10km bana som höll sig hela tiden uppe på fjället, och bland annat gav löparna en strålande utsikt uppe på triangelpunkten, alltså Ljungskiles högsta punkt. Sommarens myckna regn har definitivt varit bättre för svampplockare än traillöpare och den blöta terrängen sänkte nog farten några minuter. Segrare på långa banan blev Viktor Dillner respektive Marlene Karttunen, bästa hemmaplacering tog OCR löparen Daniel Taube med en 3:e plats på herrsidan.

Kompletta resultat: https://my.race|result.com/263151/live