7,59 av Sharmarke på 3000m !

Foto: Deca Text & Bild

Efter ett par år med skadestrul så har tidigare JEM 4:an Sharmarke Ahmed haft en hel och skadefri höst, fylld med bra träning. Senast i Sydafrika där flera av Hälles elitaktiva slipat formen på hög höjd. Vid Vinthundsspelen i Stockholm så deltog Hälles duktiga grabbar födda 2002, och snabbast av dem var alltså Sharmarke Ahmed som krossade sitt gamla pers och spurtvann loppet på fina 7.59,60. I B-finalen så noterade Wilhelm Bergentz 8.24,91, bara några tiondelar ifrån nysatta perset, och Nils Bredin sprang på perstiden 8.28,38.

Foto: Deca Text & Bild

På tjejsidan så sprang formstarka Ida Kraft på 9.49,65, en knapring av perset från ifjol med två sekunder. Igång och tävlat har även Benjamin Åberg varit som vid Karlstads Ungdomsspel vann herrarnas 800m på fina svenska årsbästat 1.51,85.