Nytt svenskt rekord på 1500m av Samuel Pihlström

Foto: Deca Text & Bild (arkivbild)

Rapporterna kring Samuel Pihlström  och hans träningsläger i Sydafrika har varit mycket positiva, och förväntningarna kring hans säsongsdebut i tjeckiska Ostrava var lätt uppskruvade. Skulle det direkt kunna bli en bit under 3,40  på favoritsträckan 1500m?  Starten i det kvalificerade startfältet var rask och Pihlström hamnade långt bak på en 12:e plats. Men successivt så  jobbade hann sig närmare täten, tills bara den portugisiske favoriten Isaac Nader återstod, Även om han inte kom ikapp Nader denna gång så noterade Pihlström informella 27 sekunder på sista varvet och smått fantastiska 3.35,47 i mål. Detta trots att han långa tider löpte ute på bana 2. Tiden är svenskt inomhusrekord med en sekund och hans och Naders tider är de snabbaste tiderna i världen i år. Tiden var också en halv sekund snabbare än hans utomhuspers från fjolårets finnkamp.