Pilen lekte hem Folksam GP

Foto: Deca Text & Bild

Folksam GP i Solnahallen bjöd på ett riktigt vasst 1500m lopp med både svensk och utländsk elit. Hararna drog i ett svenskt rekordtempo till en början, men tempot bedarrade halvvägs. Hälles Samuel Pihlström hade ju tisdagens svensk rekord i benen och avvaktade nere i fältet. Till sist blev det en match mellan Pihlström och Mölndals Jonathan Grahn. Med 300m kvar så gick dock Pihlström upp och la in en mäktig långspurt, sista 300m på 40 sekunder och ingen, absolut ingen hade en chans att svara. Pilens sluttid blev mycket goda 3.38,02 och marginalen bak till 2:an skrevs till 2,5 sekunder.

Foto: Deca Text & Bild

Hälle hade fler löpare på plats och Benjamin Åberg fick chansen i A-final på 800m och gjorde även han ett mycket bra lopp där han på 800m noterade totalpers med 1.50,36. Nils Bredin sprang i förtävlingarna och noterade 3.59,86 vilket är inomhuspers på distansen.