Nytt superlopp av Samuel Pihlström

Foto: Deca Text & Bild (arkiv)

Den nordfranska staden Lievin hör inte ofta talas om sig. I storlek är den som Stenungsund och,de högsta punkterna i det flacka landskapet är de svarta slagghögarna ifrån kolgruvorna. Det som lyser upp är de vita korsen på de många krigskyrkogårdarna från första världskriget då staden fullständigt demolerades.  Men Lievin är numera även the indoor track city of France, här arrangeras årligen en gala i friidrottens World tour med världselit på plats. Efter det svenska rekordet på 1500m så fick Hälles Samuel Pihlström nu en möjlighet att komma in i friidrottens finsalong och ta plats i ett 2000m lopp som var organiserat för att den etiopiske världsstjärnan Lamecha Girma skulle slå världsrekord. Han missade detta med någon sekund, men han stack tillsammans med hararna iväg från det övriga fältet. Samuel Pihlström öppnade sin vana troget försiktigt och klättrade sakta men säkert upp genom fältet. I verkligheten så sprang Samuel fantastiskt jämnt och det var löparna runt honom som successivt kroknade. I mål kom Samuel in som tvåa, på det nya inofficiella svenska och nordiska rekordet 5.00,01. Tyvärr som noteras inte officiella svenska rekord inomhus, rekordet utomhus har Kalle Berglund på 4,59. Naturligtvis så fick Samuel många fina skalper i loppet, närmast bakom honom kom Luxemburgs OS 7:a på 1500m Charles Grethen, som har ett personbästa från OS finalen på 3,32.