Hälle IF minns Lillemor Rönnbrant

Foto: Bohusläningen

Information nådde oss under helgen att Bohuslän Dals siste ordförande, Lillemor Rönnbrant gått ur tiden på fredagen. Vi visste att hon kämpat tappert med sjukdom den sista tiden, men ändå skakas man om, när någon som alltid funnits där plötsligt är borta. Lillemor hade hela sin aktiva karriär i IK Orient , och var klubben stora stjärna under 1970-talet. En karriär som kröntes med SM guld på 400m och flera finnkamper. För oss som just startat Hälle IF ute i Ljungskile så var Lillemors framgångar en stor inspiration. Ser man hennes resultat på kortare respektive längre distanser, så framstår hennes resultat på 400m anmärkningsvärda och byggde nog till stora delar på en fantastisk vilja och kämpaglöd. Egenskaper som Lillemor kom att bära med sig resten av livet i sin långa ledargärning inom friidrotten. Hon var ordförande i Bohuslän Dals Friidrottsförbund i närmare 20 år, hon satt med i Svenska Friidrottsförbundets styrelse, senare i den mäktiga tävlingskommittén, hon mottog pris ifrån Europeiska Friidrottsförbundet. Hon satt vid sin bortgång fortfarande i Västsvenska Friidrottsförbundets styrelse och hon skulle på det kommande årsmötet fått ta emot SFIF:s högsta utmärkelse och hon var planerad att vara med i arrangörsstaben för hemma SM.  Nu blev det inte så, men vi vet att Lillemor kommer att hyllas vederbörligen både på årsmötet och SM tävlingarna och hennes minne kommer att leva vidare. Ifrån undertecknad och Hälle IF så sänder vi våra kondoleanser till Lillemors make Juhanni samt deras barn och barnbarn samt vänner i Lillemors förening, IK Orient.