Julia tog silver på GM inomhus

Foto: Deca Text & Bild (arkiv)

Årets Götalandsmästerskap inomhus gick i den trånga men legendariska Atleticum i Malmö, där många inomhus SM arrangerats. Men frikopplad från nostalgi så är det bara att konstatera att hallen nog snart gjort sitt. Inga sidoutrymmen, obefintliga uppvärmningsytor, kastgrenarna kördes på en skrynklig presenning inne i en alltför trång stötzon, ena hoppgropen är fullkomligt dold för publik. Utvecklingen går snabbt inom innefriidrotten och hallar som var top notch för trettio år sedan är idag lika passé som en Sony Walkman. Vårt nya distrikt med det svårskanderade namnet Västsvenska Friidrottsförbundet hade trimmat ihop en god trupp, trots några skade och sjukdomsåterbud. Hälle hade fyra tjejer och två killar på plats, vilka alla gjorde väl ifrån sig. Bästa placeringen kom inte oväntat i F14 kula där Julia Björkman efter en jämn serie klippte till i femte med perset 11,11 med 3kg kulan. Ett resultat som gav en silvermedalj, ett snäpp bättre än GM utomhus ifjol. I P14 så överraskade Harald Johansson med en imponerande 6:e plats på 60m, i semi hade han persat med 8,06.

Foto: Deca Text & Bild

Persnära var det också för Ellen Bernhardsson på samma distans med 8,69. och med höga 28 på 200m. I P13 imponerade Rasmus Wallström genom att överlägset vinna B-finalen på 800m, efter en Pihlströmavslutning, på nya perset 2.27,71. Med det kom han total 6:a. 13 åriga Lovisa Qvarfordt hade en lyckad helg med först pers. på 60m med 8,96 och sedan en meriterande 8:e plats i längdhopp med 4,56. Även Elin Wretborn deltog i F13 klassen 60m och 200m och var inte långt bakom sina tidigare personbästa. Stort grattis till alla, för 13 åringarna så var det mästerskapsdebut. Stort tack även till Rebecka Söderlund som höll mästerligt i alla organisatoriska detaljer.